Dimitri werkt in de BouwHub:

“Ik hou van hard werken”

30/03/2022

Je handen uit de mouwen steken? Laat dat maar aan Dimitri Aletoe (23) over. Hij voelt zich dan ook als een vis in het water als Assistent Bouwhulp bij het bouwbedrijf Beelen. Zijn werk bestaat uit het leeghalen van gebouwen. Spullen die nog bruikbaar zijn, brengt hij met zijn team naar de circulaire BouwHub in Lage Weide. Daar worden ze verkocht aan Utrechtse bedrijven.

Het is lang niet voor het eerst dat Dimitri werkt voor een bouwbedrijf. Na zijn timmermansopleiding renoveerde hij woningen. Maar helaas kwam hij uiteindelijk thuis te zitten. “Na een jaar was ik dat vreselijk zat, want ik hou van werken. Ik had veel contact met een bedrijf dat werk voor me zou regelen. Elke dag heb ik gebeld, en telkens ze hadden niks voor me. Maar toen ik een uitkering aanvroeg bij de Gemeente Utrecht en in contact kwam met Truus Neerbos, ging het snel!” Truus werkt bij Banenafspraak, een team binnen de gemeente dat Utrechtse jongeren aan het werk helpt.

Fijn, weer aan de slag

“Truus koppelde mij aan Mark Leeflang, mijn begeleider vanuit de gemeente, vertelt Dimitri. “Hij zorgde ervoor dat ik bij bouwbedrijf Beelen aan de slag kon. Heel fijn! Het leukste aan mijn werk? Gebouwen stap voor stap ontmantelen vind ik geweldig. We halen alle herbruikbare materialen eruit – zoals planken, raamkozijnen en radiators. Ik vind het ook mooi dat deze spullen een tweede leven krijgen via de BouwHub.”

De BouwHub is een centrale plek in Lage Weide waar bouwmaterialen worden verzameld en geschikt gemaakt voor hergebruik door andere bedrijven in de stad. Het is een initiatief van bouwbedrijf VolkerWessels, dat in 2017 de BouwHub in Utrecht startte. “Een heel goed idee, want het is zó zonde als we die materialen zouden weggooien. Niet alles ervan gaat naar andere bedrijven, trouwens. We bouwen er namelijk ook een kantine mee voor in de Hub zelf!”

Dimitri voelt zich in de Hub helemaal op zijn plek. “Aan het vroege opstaan – ik begin al om zeven uur – hoefde ik ook niet te wennen. Ik hou van mijn werk, dus het kost me geen moeite om ervoor uit bed te komen!”

Mark Leeflang, begeleider van Dimitri:

“Hoe Dimitri bij Beelen terechtkwam? Ik heb al jaren goed contact met het bedrijf en wist dat dit voor hem een goede werkplek zou zijn. Want uit het eerste gesprek bleek al dat hij superveel motivatie heeft. Door zijn werklust is hij zelfs de enige die een fulltime contract heeft gekregen! Bovendien heeft hij bij Beelen alle kans om te leren in de praktijk. Hij kan er zelfs een interne opleiding volgen. Zo verwerft hij alle startkwalificaties om verder te groeien in de bouwsector.”

Ben of ken jij iemand van 18 jaar of ouder die net als Dimitri graag in de bouw wil werken? Neem dan contact op met Mark Leeflang via mark.leeflang@utrecht.nl.