Zomer vol techniek

12/10/2022

Ondertussen is het wel duidelijk: de technieksector schreeuwt om werknemers. Om hieraan gehoor te geven, sloegen De Beroepentuin en het Servicepunt Techniek (SPT) de handen ineen. Met als uitkomst: Summerschool Techniek 2022.

Zo gezegd, zo gedaan. Afgelopen zomer kwam er een driedaags programma om mensen enthousiast te maken over het werk in de techniek. Zo konden ze de eerste twee dagen van alles uitproberen en zich op die manier oriënteren. Lichtpunten aansluiten, kranen monteren, zonnepanelen leggen: het kon allemaal. Op dag drie kozen deelnemers uiteindelijk één onderdeel om zich in te verdiepen.

Wie die deelnemers zijn? In eerste instantie statushouders die bezig zijn met inburgeren. Maar de arbeidsmarkt is zo krap, dat de doelgroep écht breder kan. Iedereen met belangstelling voor techniek is welkom. Dit jaar kwamen er 28 enthousiastelingen op de Summerschool af. Een succes, dus! Daarom komt Summerschool Techniek volgend jaar terug.

Ben je nieuwsgierig of heb je vragen? Frans Bergman van SPT helpt je graag verder. Mail naar frans.bergman@sptmidden.nl of bel Frans op 06 - 5332 8689.