Nieuws

Hieronder het overzicht met alle nieuwsberichten.

Talent naar de techniek: zo krijgt SPT het voor elkaar
02/11/2023

Tussen de mondkapjes en lockdowns door kwam Servicepunt Techniek (SPT) in actie met het project ‘De techniek samen de crisis door’. Dit initiatief, gesteund door gemeentelijke subsidie, heeft een duidelijk doel: de technieksector versterken. Coördinator Frans Bergman van SPT blikt terug op het succesvolle project.

Robin Gijsen: geen lessen, wel lassen!
02/11/2023

Ze niet gemaakt is voor een klaslokaal, vindt Robin Gijsen (22). Met haar handen werken, dat is wat ze wil. Maar waar? Een periode van vallen en opstaan brengt haar uiteindelijk naar de Beroepentuin. Een duidelijk startpunt van haar carrière in de bouw.

Verbeteren van positie op arbeidsmarkt
01/11/2023

Vanuit ESF(+) is 70 miljoen beschikbaar voor scholing en begeleiding van mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Het kan bijvoorbeeld gaan om werkzoekenden, statushouders en ontheemden uit Oekraïne, mensen zonder vervolgopleiding of mensen die een laag inkomen hebben uit werk. De projecten moeten gericht zijn op het bieden van scholing en begeleiding.

De Ontdekhal zoekt technisch materiaal
01/11/2023

De Ontdekhal altijd op zoek naar materialen die een bedrijf misschien wel weg zou gooien. Restpartijen, oude producten, onderdelen die niet meer gebruikt worden. Als het maar uit elkaar gehaald kan worden of gebruikt kan worden om iets te maken! Je maakt ons er gelukkig mee. Net als de basisschoolkinderen die bij ons komen zagen, timmeren en solderen.

Van hapjes naar hamers: Jeroens smakelijke succesverhaal
28/06/2023

‘Ik was stuurloos, nu heb ik weer een doel.’ Dat zei zijinstromer Jeroen Lauffer (44) toen we hem vorig jaar interviewden. Hij kwam uit de horeca en switchte naar de bouwsector. Nu, een jaar later, is het tijd voor een update. Hoe gaat het nu met Jeroen? En werkt hij nog steeds in de bouw?

Van uitdaging naar oplossing: Oekraïners zijn goud voor de bouw
28/06/2023

Mark Leeflang kreeg een interessante uitdaging voorgeschoteld van de gemeente: dicht de kloof tussen tekorten in de bouw en werkbehoevende Oekraïners in Utrecht. Niet zo ingewikkeld, zou je denken. Er is genoeg baanaanbod en er zijn veel vluchtelingen die werk zoeken. Maar niets bleek minder waar.

Verbreed je kennis en stuur de energietransitie aan met de Post-HBO opleiding Integraal Manager Energietransitie!
27/06/2023

Sta jij klaar om de leiding te nemen in de uitdagende wereld van de energietransitie? Wil jij een cruciale rol spelen bij het begeleiden van de transitie in jouw organisatie of project? Dan is de Post-HBO opleiding Integraal Manager Energietransitie bij de Hogeschool Utrecht jouw sleutel tot succes! 

 

Gratis verduurzaming in Kanaleneiland
27/06/2023

Werkeloosheid, energiearmoede én een tekort aan technici. Stichting Technotrend steekt er een stokje voor. Samen met verschillende partners zetten zij een energieklussendienst op voor de wijk Kanaleneiland. De ‘Inclusieve Energietransitie’, zoals het project heet, duurt tot 2024 en stimuleert wijkbewoners om mee te helpen aan de energietransitie.

Toon meer berichten Toon meer berichten Toon meer berichten