Nieuws

Hieronder het overzicht met alle nieuwsberichten.

“Ik wil hier blijven werken tot mijn pensioen”
06/02/2023

Telkens weer een andere baan. Soms wel vijf per jaar. Ulf Henning (59) was er behoorlijk klaar mee. Gelukkig kwam er een baan op zijn pad waar zijn beperking níet in de weg zit. Nu werkt hij met veel plezier als werkvoorbereider bij Bloemendal Techniek. “Ik ga fluitend naar mijn werk en fluitend weer naar huis.”

 

Tatjana: ‘Ik wil de techniek in. En wel nu.’
06/02/2023

Al zestien jaar is ze fulltime IT-projectmanager bij een grote luchtvaartmaatschappij. Maar als het aan Tatjana (58) ligt, is dat snel verleden tijd. ‘Ik zeg tegen mijn kinderen dat ze iets moeten gaan doen wat ze écht leuk vinden. Als je dat doet, komt alles op zijn pootjes terecht. Nu is het tijd om mijn eigen advies op te volgen.’ Wat Tatjana écht leuk vindt? ‘Alles wat met techniek te maken heeft.’

Word vriend van de Beroepentuin
05/02/2023

De Beroepentuin is al jaren een succesvol arbeidsconcept in Utrecht. Zo hebben ze al honderden mensen – met of zonder afstand tot de arbeidsmarkt – aan een baan in de techniek geholpen. Hun doel? Het gat verkleinen tussen werkzoekende en werkplek. Dat is hard nodig, want bedrijven in deze sector kampen met enorme tekorten.

De Techstarter neemt jouw techniektwijfels weg
05/02/2023

Denk jij aan een baan in de techniek, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Geen zorgen! Voor jou is de Techstarter het leven in geroepen. In dit vijfdaagse programma van de Hogeschool Utrecht maak je kennis met de vele mogelijkheden die de sector te bieden heeft.

Wonen in restmateriaal: het kan écht!
05/02/2023

Het klinkt even duurzaam als het is: de Healthy Home modelwoning. Een volwaardig huis dat voor meer dan 80 procent uit restmaterialen bestaat. Level 5 – initiatiefnemer van de modelwoning – opent binnenkort de deuren van dit circulaire huis voor de eerste bewoners.

Technische professionals opgelet!
05/02/2023

Je hebt een passie voor techniek, een blik op de toekomst en steekt graag de handen uit de mouwen. Alle drie correct? Dan ben je van harte welkom bij de open avond van de Hogeschool Utrecht. Op 9 maart organiseert het Institute for Design & Engineering allerlei lessen voor technische professionals. De deuren op Koningsbergerstraat 9 in Utrecht staan van 18.00 tot 20.00 voor je open.

Waterflesraketten en autoracen: dit was de zomer van de Ontdekhal
13/10/2022

Utrechtse gezinnen weten de Ontdekhal in Overvecht steeds beter te vinden. Tijdens het afgelopen zomerprogramma doken zo’n 800 kinderen en hun ouders in de wereld van techniek in een hal vol magische spellen. ‘Het mooie van dit concept is dat na afloop ieder kind met iets naar huis gaat, dat het zelf heeft gemaakt.’

Geef jouw bedrijf een boost
12/10/2022

Je personeel efficiënter inzetten en daar wellicht nog kosten mee besparen ook? Dat klinkt als een droom voor ondernemers. Toch hoeft die droom niet zo ver weg te zijn als het lijkt. De oplossing? Functiecreatie!

 

Bouw blijft wouw
12/10/2022

Bouw=Wouw gaat veranderen! Ze meten zich een nieuwe strategie aan. Gelukkig blijven ze nog steeds doen wat ze altijd al deden: leerlingen en werkzoekenden enthousiasmeren en opleiden voor werk in de bouw. Alleen nu in een ander jasje.

Toon meer berichten Toon meer berichten