Onderwijs en Bouw = Wouw?

Wil je je leerlingen helpen hun weg te vinden in de bouw en techniek? Of heb je veel contact met werkzoekenden in jouw wijk? Kijk dan wat jij als toeleider of onderwijsprofessional kan vinden in het netwerk Bouw = Wouw.

Iets voor jouw leerling of wijkgenoot?

Nu en de komende jaren is er veel werk in de bouw. Alleen al in Utrecht worden duizenden woningen gerenoveerd en energiezuinig gemaakt. Er zijn te weinig goed opgeleide vakmensen voor het werk dat er is. Bouw=Wouw zoekt scholieren en zij-instromers die willen leren en werken in de bouw. Bijvoorbeeld als elektro- of installatiemonteur, timmerman, schilder, betonreparateur, servicemonteur, bouw- of techniek assistent, hijskraanmedewerker, stukadoor of tegelzetter. Beroepen op het bouwkantoor zijn er ook, zoals: calculator of bewonersbegeleider. Met Bouw = Wouw krijgt jouw jongere of volwassen kandidaat tijdens de opleiding al een betaalde baan.

Ben je docent of mentor op het vmbo- of mbo? Of spreek je regelmatig werkzoekenden, bijvoorbeeld als buurtwerker of job coach? Dan heb jij vast een goede neus voor geschikte kandidaten. Soms spat de motivatie eraf. Soms moet je kandidaat de eigen motivatie nog onderzoeken. In het laatste geval, helpen we je graag. Samen kijken we of het gaat om een geschikte kandidaat. Bijvoorbeeld of hij/zij graag buiten werkt, fysiek fit is en vroeg opstaan (en dus ook vroeg klaar met werken) geen probleem vindt. Bouw=Wouw organiseert enkele ‘oriëntatiesprints’ per jaar, waarin jouw kandidaat langs een aantal beroepen en opleidingen en in gesprek gaat met rolmodellen en vakmensen.

Over de opleiding: de kandidaat werkt 4 dagen per week op de bouwplaats in de wijk. En 1 dag per week krijgt hij/zij les bij het ROC Midden-Nederland in Nieuwegein. De kandidaat krijgt een contract van een beroepsopleider voor een starttraining, waarna detachering volgt naar het bouwbedrijf. Vanaf de start op de bouwplaats volgt het salaris. Ken je jongeren en werkzoekenden met interesse om mee te bouwen? Neem snel contact met ons op!